Udruga Ždralice Daruvar

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Udruge Ždralice Daruvar

Završna konferencija projekta CoolturaONica

U Društveno kulturnom centru Daruvar, jučer 15. lipnja 2023. godine u 11 sati održana je završna konferencija projekta CoolturaONica. Jednogodišnji projekt koji je proveden u partnerstvu sa Gradom Daruvarom došao je svome kraju.

Projekt vrijedan 65. 250,91 eura financiran je 85 % iz Europskog socijalnog fonda i 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i namijenjen je mladima do 25 godina s šireg područja grada Daruvara i Bjelovarsko bilogorske županije.

Centralni problem kojim se bavi projekt je nedovoljna socijalna uključenost mladih do 25 godina u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.

Nakon uvodnih riječi Suzane Lipovac predsjednice Udruge Ždralice kao nositelja projekta i zamjenice gradonačelnika Grada Daruvara Vande Cegledi predstavnice partnera na projektu i Nicol Polenus u ime Razvojne agencije Daruvar, Nada Berić voditeljica projekta je sve okupljene upoznala sa projektom i njegovom provedbom.

Tijekom projekta održano je 82 online radionice za mlade do 25 godina( šivanja i ukrašavanja Daruvarskog prsluka, mažoret i društvenog plesa i online radionice sviranja trube, klarineta, flaute i saksofona). U online radionicama je ukupno sudjelovalo 64 sudionika mlađih od 25 godina.

Kroz projekt je mladima omogućeno da pomoću digitalnih tehnologija sudjeluju i participiraju u umjetničkim i kulturnim aktivnostima. Tu su stekli nova znanja i vještine i usavršili već postojeća znanja. Sudionici online radionica sviranja su ih i pokazali na završnom online koncertu, a iza online radionica šivanja i ukrašavanja daruvarskog prsluka za rezultat imamo 10 predivnih daruvarskih prsluka koje su sudionici sašili po svojim mjerama i koji su bili izloženi da ih sudionici završne konferencije mogu pogledati.

Nakon završetka službenog dijela završne konferencije uslijedilo je neformalno druženje uz svečani ručak.

Podijeli
Skip to content