Udruga Ždralice Daruvar

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Udruge Ždralice Daruvar

Završile su online radionice mažoret plesa

U sklopu projekta CoolturaONica održano je 10 online radionica mažoret plesa u trajanju 60 minuta svaka. Online radionice pod vodstvom voditeljice mažoretkinja Ivane Horvat započele su 10.08.2022., a završile 05.12.2022.godine.

Ukupno je sudjelovalo 14 sudionica starosti od 7 do 20 godina.

Kroz radionice su polaznice upoznate s teorijskim osnovama mažoret plesa, redovno su rješavale kvizove i vježbale ritam brojeći osmice određenih glazbenih sekvenci. Naučile su kakav je to proces koreografiranja, kako posložiti i nacrtati formacije, osmisliti plesne poze i kako raspisati glazbu. Redovno su se analizirala videa s nastupa i natjecanja kako bi se polaznice potaknulo da samostalno uvide sve greške. Osim teorijskih dijelova, kroz radionice su polaznici imali razne zadatke, a učila se i kratka koreografija s pom ponima. Polaznice su naučile kako razvijati svoju koreografiju ali prije svega kako zaista slušati glazbu i uz nju stvoriti koreografiju.

Polaznice koje su uspješno sudjelovale u radionicama će uz znanje i vještine koje su usvojile na online radionicama dobiti i Potvrdu o sudjelovanju na EU projektu CoolturaONica.

Podijeli
Skip to content