Udruga Ždralice Daruvar

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Udruge Ždralice Daruvar

Online radionice sviranja saksofona

21 travnja 2023. godine započeo nam je zadnji ciklus od 8 online radionica sviranja u projektu CoolturaONica, online radionice sviranja saksofona.

Kao i sve prethodne online radionice namjenjene su mladima do 25 godina sa šireg područja Daruvara i Bjelovarsko bilogorske županije.

Online radionice sviranja saksofona u trajanju 60 minuta svaka, vodi Ema Milenković.

Ema Milenković (Bjelovar, 1998.) je 2019. godine završila preddiplomski studij smjer saksofon na Kunstuniversität Graz u klasi prof. Geralda Preinfalka. Na Umjetničkoj akademiji u Splitu magistrirala je saksofon 2021. godine u klasi prof. Gordana Tudora.
Bivša je članica orkestra saksofona KUG – Sax – Sippia pod vodstvom prof. Geralda Preinfalka od 2015. do 2019. godine. Orkestar od 12 saksofona i jednog bubnjara zvukom podsjeća s jedne strane na crkvene orgulje, dok s druge na jazz Big Band. S orkestrom je imala priliku snimiti CD u proljeće 2018. godine pod imenom „Alte Meister – Neue Geister” zajedno s vokalnom grupom Horus Vocals. Zajedno s orkestrom nastupala je u Grazu, Beču, Varaždinu, Novom Marofu, Mariboru, Klagenfurtu, Wroclavu, Klaipedi (Litva) te još niz koncerata po Austriji.
Kao solist surađivala je s mnogim vrhunskim saksofonistima, kao što su Pedro Pablo Camara, Gordan Tudor, Joshua Hyde, Lev Pupis, Matjaž Drevenšek, Tomislav Žužak, Nikola Fabijanić, Goran Jurković, Hans de Jong i mnogi drugi.
Zaposlena je kao profesorica saksofona u Glazbenoj školi Brune Bjelinskog Daruvar te svojim pedagoškim radom pokušava usmjeriti mlade nade saksofona na pravi put.

Podijeli
Skip to content