Udruga Ždralice Daruvar

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Udruge Ždralice Daruvar

Online radionice sviranja klarineta

U periodu od 03.02.2023.godine do 16.03.2023.godine u sklopu projekta CoolturaONica održano je 8 online radionica sviranja klarineta u trajanju 60 minuta svaka. U radionicama je sudjelovalo 7 sudionika starosti od 13 do 19 godina.

Voditelj online radionica Bruno Philipp, solo klarinetist orkestra Opere HNK Zagreb i profesor savjetnik na Glazbenoj školi Blagoja Berse Zagreb pokušao je djelić svog bogatog iskustva u sviranju klarineta prenijeti polaznicima online radionica . Počeli su od osnova postave tona i ideje zvuka klarineta, stava kod vježbanja i stava za javni nastup, preko važnosti svakodnevne rutine vježbanja sviranja etida, pa sve do modernih tehnika sviranja.

Polaznici su uvježbali skladbe i na kraju radionica svaki polaznik je odsvirao i pokazao što je naučio u ovim radionicama.

Voditelj im je na kraju naglasio koliki je privilegij svirati instrument i potaknuo ih da nastave sa sviranjem klarineta.

Podijeli
Skip to content