Udruga Ždralice Daruvar

Ždralice pokreću početnu konferenciju!

Sa veseljem izvještavamo kako je u četvrtak 25. veljače 2021. godine održana početna konferencija projekta „Ždralice pokreću“, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Na konferenciji su pozdravne riječi okupljenima uputili gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar Danica Cetin Pajer, izvršni direktor Udruge osoba s invaliditetom Daruvar Davor Marić, te predsjednica naše Udruge Ždralice Daruvar Suzana Lipovac.

Projekt „Ždralice pokreću“, u skladu sa misijom Ždralica od našeg samog osnivanja, rješava probleme marginaliziranih i socijalno osjetljivih skupina – naročito dugotrajno nezaposlenih žena i osoba s invaliditetom.

Provest ćemo osposobljavanje ciljane skupine od 12 članica i članova Udruge Ždralice i Udruge OSI: proći će verificirani tečaj osposobljavanja za krojača/icu, tečaj modnog dizajna, te set radionica za osnaživanje na tržištu rada. Iznimno nam je drago da ćemo i zaposliti 7 članova te ciljane skupine na radnom mjestu krojača/ice u Udruzi Ždralice i na taj način postići poslovanje po principima društvenog poduzetništva. Osim 7 krojačica, kroz projekt su zaposlene voditeljica projekta Magdalena Lipovac i asistentica za financije Ivana Duzbaba. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.040.277,74 kune, od čega je 15% osigurano iz državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda.

Nakon sedam dugih godina volonterskog rada i održavanja brojnih projekata i manifestacija, osobito smo ponosni što imamo priliku proširiti i transformirati naše društveno poslovanje i ponuditi prilike osposobljavanja i zapošljavanja našim članicama i članicama naših partnera Udruge osoba s invaliditetom Daruvar.

Podijeli
Skip to content