Udruga Ždralice Daruvar

Ždralice na studijskom putovanju

U ponedjeljak 24.5.2021., devet se Ždralica zaputilo na studijsko putovanje u sklopu projekta Ždralice pokreću!

Prva stanica na našem putovanju bila je u Križevcima, gdje smo svratili do caffe bara i trgovinice društvenog poduzeća Hedona, koje kao primjer dobre prakse promiču socijalnu inkluziju osoba s invaliditetom kroz zapošljavanje i integraciju na tržištu rada.

Nakon što smo se počastili izvrsnom čokoladom, vrijeme je bilo za nastavak putovanja. Sljedeće i konačno odredište bila je socijalna zadruga i društveno poduzeće Humana Nova. Humana Nova zapošljava društveno marginalizirane osobe, uključujući osobe s invaliditetom i pripadnike nacionalnih manjina, koji od tekstilnih viškova stvaraju nove proizvode. Vodeći su hrvatski primjer društvenog poduzetništva, te svojim djelovanjem pružaju inspiraciju Ždralicama i svim novim društvenim poduzećima.

Tijekom posjeta imali smo priliku razgovarati s upraviteljem zadruge Ivanom Božićem, koji nam je predstavio Humana Novu i dao brojne korisne savjete za naš razvoj poslovanja.

Razgledali smo i novi radni prostor i pogon Humana Nove, koji je uređen za optimalan tok proizvodnje.

Nakon sastanka i razgledavanja pogona, uputili smo se na zasluženu pauzu i ručak.

Ovo putovanje i posjet vodećem primjeru društvenog poduzetništva na našem prostoru, socijalnoj zadruzi Humana Nova, olakšat će transformaciju naše udruge u društveno poduzeće. Putovanje se održalo u sklopu projekta Ždralice pokreću, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Podijeli
Skip to content