Udruga Ždralice Daruvar

Ždralice na međunarodnoj radionici

Voditeljica projekta Ždralice pokreću Magdalena Lipovac posljednja je dva dana predstavljala Ždralice u online radionici projekta „COOP FWD“, čiji je cilj razmjena iskustva i primjera dobre prakse u društvenom poduzetništvu.

Projektom su obuhvaćene regije iz 5 europskih zemalja: Hrvatske, Srbije, Češke, Italije i Mađarske. Vodeći partner na projektu je Bjelovarsko-bilogorska županija, koja je izdvojila upravo Ždralice kao primjer dobre prakse na našem području!

Preostale partnere na projektu čine općina Cavriago, općina Prag 9, Grad Sremska Mitrovica i općina Balaton.

Na online radionici održane su prezentacije društvenih poduzeća koja čine primjer dobre prakse – uključujući i Ždralice. Bio je organiziran i grupni rad između različitih sudionika iz svake regije, gdje je svaka grupa radila na razvoju rješenja za probleme društvene ekonomije u svojoj regiji. Na ovaj su način sudionici razmijenili znanja i stekli vrijedan uvid u alternativna rješenja koja su uspješno primijenjena u drugim regijama.

Iznimno nam je drago da je i rad Ždralica predstavljen kao primjer dobre prakse, te se nadamo i budućoj suradnji sa društvenim poduzećima na međunarodnoj razini.

Podijeli
Skip to content