Udruga Ždralice Daruvar

VIRTUALNA IZLOŽBA: POD DARUVARSKIM SUNCEM

Kroz proteklu 2021. godinu, Ždralice su provodile projekt Pod daruvarskim suncem, koji je financiran sredstvima Grada Daruvara. U ovo pandemijsko doba, željele smo daruvarčankama i daruvarčanima ponuditi sigurnu zabavu na otvorenom prostoru – zabavu pod daruvarskim suncem! Zbog toga smo, uz partnerstvo Turističke zajednice Papuk Daruvar i Udruge Korak Dalje, organizirale smo tri manifestacije i pet kreativnih radionica.

Prolistajte kroz fotografije i pogledajte kako je sve prošlo!

USKRŠNJI LOV NA JAJA

Prva manifestacija ovog projekta održana je na Uskrsni ponedjeljak (5. travnja) – okupili smo 10 timova koji su jurcali između raznih daruvarskih znamenitosti, rješavali zagonetke i izvršavali kreativne foto zadatke. Svi su sudionici dobili čokoladna jaja za uspješan završetak lova, a tri najbrža tima osvojila su i poklon paket: unikatne zlatne, srebrne i brončane Ginka cekere napunjene uskršnjim slatkišima!

KREATIVNA RADIONICA „GUMB PO GUMB – SLIKA!“

Ova kreativna radionica održana je prvenstveno sa našim dragim partnerima i članovima udruga „Korak dalje“, a bila je otvorena i za javnost. Ždralić Dino vodio je sudionike u izrađivanju uzoraka na tkanini kroz šivanje gumbova.

GINKO SAJAM

Kreativke i kreativci, sudionice i sudionici u maštovitim radionicama, te brojne posjetiteljice i posjetitelji su se svi okupili u perivoju ispred Dvorca grofa Jankovića na PRVOM GINKU SAJMU održanom 2. listopada 2021.!

Organizacijom ovog sajma Ždralice su željele okupiti lokalne kreativke i kreativce koji su pri izradi svojih rukotvorina bili inspirirani upravo daruvarskim ginkom. Za tu svrhu, postavili smo devet štandova za ove prekrasne i raznolike izlagače:

Osim izlagača, htjele smo i odraslima i djeci ponuditi kreativnu razonodu na otvorenom – pa smo za zainteresirane pripremile i četiri besplatne radionice. Odaziv je bio uistinu velik, pa su sve četiri radionice bile popunjene. Čak se tražilo i mjesto više!

Radionicu za djecu, nazvanu „GINKO BAJKA“, vodile su knjižničarke Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar. Na njoj su djeca od kolaža i ukrasnog papira izrađivala likove iz bajki:

Na drugoj radionici za djecu „GINKO MAGNETIĆ“, koju je vodila dugogodišnja Ždralica Suzana Štefanac, izrađivali su se magnetići u obliku ginko listova:

Na radionici „JESENSKI GINKO BOOKMARK“, namijenjenoj odraslima i tinejdžerima, pod vodstvom kreativne Ždralice Danijele Ljutak-Jureković radili su se označivači za knjiga sa prešanim ginko listovima:

Na radionici „RUČNO OSLIKAVANJE TEKSTILA“ sudjelovale su odrasle osobe koje je vodila krojačica Ždralica Nevena Pejčin. Sudionice su vlastite odjevne i neodjevne predmete od tekstila ukrašavali ginko listovima:

Sve što su izradile na radionicama, sudionice i sudionici su za besplatno ponijele doma!

Na sajmu su nas zabavljale i naše maskote: Ginka i njezina pomoćnica Bilobić! Brojni posjetitelji rado su se fotografirali sa našim maskiranim animatoricama:

Veseloj atmosferi doprinjeo je i svirač vergla iz daleke Slovačke:

Mi smo vrlo zadovoljne. Mislim da su ljudi jedva čekali da malo izađu negdje van, a ovaj ambijent je odličan. Između Ginka i dvorca složili smo devet štandova i čini mi se da su svi sudionici zadovoljni. Na radionicama je isto bila gužva. I djeca i odrasli koji su bili na tim radionicama izradili su ono što su željeli, tako da su i oni zadovoljni otišli doma.“, rekla je predsjednica Udruge Ždralice Suzana Lipovac.

MANIFESTACIJA MODNOG DIZAJNA I SITOTISKA

Na ovoj su manifestaciji sudionice i sudionici učili osnove modnog crtanja i tehnike sitotiska. Pod vodstvom Ždralica Nevene Pejčin i Katarine Čimiris, svatko je izradio vlastitu modnu kreaciju i sudjelovao u procesu tiskanja motiva na cekere od sirovog pamuka.

Manifestacija je zainteresiranima približila neke nove kreativne vještine sa kojima se do tada nisu imali prilike susresti – i svi su se u njima odlično snašli!

BOŽIĆNA RADIONICA

Posljednja radionica ovogodišnjeg projekta Pod daruvarskim suncem održana je u prikladnom blagdanskom duhu. Pod vodstvom Ždralice Magdalene Lipovac, sudionice su izradile vesele božićne vijence za vrata:

Hvala svima koji su sudjelovali u manifestacijama i radionicama projekta Pod daruvarskim suncem, i posebno hvala našim partnerima Turističkoj zajednici Daruvar-Papuk i Udruzi Korak Dalje.

Projekt je financiran sredstvima Grada Daruvara.

Podijeli
Skip to content