Udruga Ždralice Daruvar

Uspješno završena edukacija za krojačice

Naše su Ždralice (i Ždral) uspješno završile tečaj krojenja i dobile Uvjerenje o osposobljavanju za jednostavne poslove u zanimanju krojača/ice, koje im se upisuje u radnu knjižicu i podiže konkurentnost na tržištu rada.

Kroz posljednjih šest mjeseci, 12 polaznica osposobljavanja marljivo su radile i prolazile kroz 3 ciklusa edukacije:

Prvi ciklus edukacije bile su radionice za osnaživanje na tržištu rada, koje je vodila Danica Cetin Pajer, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar. Na radionicama su razvijali vještine koje će im pomoći pri daljnjem zapošljavanju i/ili samozapošljavanju: pisanje kvalitetnog životopisa, pripremu za razgovor za posao, korisne taktike pokretanja poslovanja i obrta, te načine korištenja državnih poticaja.

Drugi ciklus edukacije – tečaj modnog dizajna, vodila je modna dizajnerica Ana Boroš. Na njemu su naše Ždralice učile teoriju i povijest mode, vježbale usklađivanje tkanina i uzoraka, stvarale modne crteže i kreirale jedinstvene odjevne predmete. Kraj ovog treninga obilježen je izložbom modnih crteža u Društveno-kulturnom centru Daruvar i svečanom podjelom potvrdi.

Treći i posljednji ciklus edukacije bilo je osposobljavanje za jednostavne poslove u zanimanju krojača/ice, koje su vodili Pučko otvoreno učilište Obris i Pučko otvoreno učilište Zagreb. Ovo je osposobljavanje polaznicama pružilo vrijedna znanja o teoriji krojenja i šivanja, te im je omogućilo pohađanje prakse krojenja i šivanja na kojoj su naučile krojiti suknje, bluze, pregače, kute, i slične odjevne predmete. Na kraju osposobljavanja, polaznice su pristupile i ispitu – kojeg su sve uspješno prošle!

Pohađanje sva tri ciklusa edukacije je za polaznice bilo u potpunosti besplatno! Troškovi edukacije, u ukupnom iznosu od 101.472,00 kune su u potpunosti pokriveni projektom Ždralice pokreću, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Podijeli
Skip to content