Udruga Ždralice Daruvar

Pogledajte transformirani prostor Ždralica!

Otkako se naša udruga prije nekoliko godina doselila u Masarykovu ulicu u Daruvaru, marljivo smo radili na uređenju prostora da bi stvorili savršeno okružje za održavanje radionica, krojenje, šivanje i izrađivanje tekstilnih rukotvorina.

2018. godine organizirali smo donatorsku večeru „Večer za daruvarčanke“, na kojoj smo uspješno skupili sredstva za zamjenu dotrajalih prozora, te za rušenje zida i spajanje dvije prostorije u jedan veliki prostor za šivanje.

Naše su članice investirale mnoge volonterske sate, prodavali smo vlastite rukotvorine, te zatražili pomoć donatora: i uz puno marljivog truda, uspjeli smo opremiti prostor sa potrebnim šivaćim mašinama i alatima. Ta nas je oprema izvrsno služila sve do kraja 2020. godine, kada smo kreativne radionice i izradu proizvoda provodili povremeno, na volonterskoj bazi.

Stvari su se promijenile kada smo uz pomoć Razvojne agencije Daruvar prijavili projekt Ždralice pokreću, te se u njegovu provedbu upustili u listopadu 2020. godine. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a njegova provedba podrazumijeva zapošljavanje voditeljice projekta, asistentice za financije, te 7 krojačica. Da bi naš novozaposleni tim mogao uspješno plasirati tekstilne proizvode na tržište, bilo je potrebno još jednom transformirati i naš prostor.

Krenuli smo jednostavno: osvježile smo prostor novim slojem boje na zidovima.

Ovako osvježeni prostor bilo je potrebno napuniti novom opremom. Stoga smo nabavili nove police za organizaciju materijala i alata, te novi krojački stol za izradu krojeva:

Nabavili smo i četiri nove šivaće mašine, te sve alate potrebne za kvalitetno krojenje i šivanje:

Ovaj novi transformirani prostor omogućit će novozaposlenim krojačicama da uspješno izrađuju naše mnogobrojne proizvode.

Ako ste zainteresirani za kupovinu naših proizvoda, možete nam se javiti OVDJE,

Nudimo opcije korporativne suradnje kroz izradu cekera u raznim veličinama, kao i tiskanje i/ili ručno oslikavanje motiva po vašoj želji. Ako vaši zaposlenici nose kute i/ili uniforme, u našem katalogu proizvoda imamo dostupne raznovrsne krojeve koje možete izabrati. Za potrebe zaštite od COVID-a 19, izrađujemo i pamučne maskice za lice.

Nudimo i raznovrsne proizvode u maloprodaji: ručno oslikane cekere, kute, maskice za lice, tunike, suknje, platnene ruksake, te mnoge druge rukotvorine.

Ako imate posebnu želju za izradu tekstilnih proizvoda, slobodno nam se javite – konstantno razvijamo nove proizvode i rado ćemo se upustiti u osmišljavanje i izradu proizvoda samo za vas!

Nabava polica, krojačkog stola, šivaćih mašina i alata provodi se u sklopu projekta Ždralice pokreću, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Podijeli
Skip to content