Udruga Ždralice Daruvar

Pogledajte kako je izgledao prvi Ginko sajam…

U organizaciji Udruge Ždralice Daruvar i Turističke zajednice Daruvar-Papuk, ove je subote održan prvi daruvarski Ginko sajam!

Kreativke i kreativci, sudionice i sudionici u maštovitim radionicama, te brojne posjetiteljice i posjetitelji okupili su se u perivoju ispred Dvorca grofa Jankovića, ispod bajkovite krošnje daruvarskog para zaljubljenih Ginko stabala.

Organizacijom ovog sajma željele smo okupiti lokalne kreativke i kreativce koji su pri izradi svojih rukotvorina bili inspirirani daruvarskim ginkom. Za tu svrhu, postavili smo devet štandova za naše prekrasne i raznolike izlagače:

Za jednim od štandova našla se i Likovna grupa DA – čija je umjetnica posjetitelje zaintrigirala i slikanjem uživo:

Osim izlagača, htjele smo i odraslima i djeci ponuditi kreativnu razonodu na otvorenom, pa smo za zainteresirane pripremile i četiri besplatne radionice. Odaziv je bio uistinu velik, pa su sve četiri radionice bile popunjene – čak se tražilo i mjesto više!

Na radionici za djecu nazvanoj „GINKO BAJKA“, koju su vodile knjižničarke Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, djeca su od kolaža i ukrasnog papira izrađivala likove iz bajki:

Na drugoj radionici za djecu „GINKO MAGNETIĆ“, koju je vodila dugogodišnja Ždralica Suzana Štefanac, izrađivali su se magnetići u obliku ginko listova:

Na radionici „JESENSKI GINKO BOOKMARK“, namijenjenoj odraslima i tinejdžerima, pod vodstvom kreativne Ždralice Danijele Ljutak-Jureković radili su se označivači za knjige sa prešanim ginko listovima:

Na radionici „RUČNO OSLIKAVANJE TEKSTILA“ sudjelovali su odrasli, koje je vodila krojačica Ždralica Nevena Pejčin. Sudionice su vlastite odjevne i neodjevne predmete od tekstila ukrašavali ginko listovima:

Sve što su izradile na radionicama, sudionice i sudionici su za besplatno ponijele doma!

Na sajmu su nas zabavljale i naše maskote: Ginka i njezina pomoćnica Bilobić! Brojni posjetitelji su se rado fotografirali sa našim maskiranim animatoricama:

Veseloj atmosferi doprinjeo je i svirač vergla iz daleke Slovačke:

„Mi smo vrlo zadovoljne. Mislim da su ljudi jedva čekali da malo izađu negdje van, a ovaj ambijent je odličan. Između Ginka i dvorca složili smo devet štandova i čini mi se da su svi sudionici zadovoljni. Na radionicama je isto bila gužva. I djeca i odrasli koji su bili na tim radionicama izradili su ono što su željeli, tako da su i oni zadovoljni otišli doma“, kaže predsjednica Udruge Ždralice, Suzana Lipovac.

Hvala svima koji su nam pomogli u organizaciji sajma, svima koji su sudjelovali u njemu, te svim posjetiteljicama i posjetiteljima: vidimo se sljedeće godine!

Ginko sajam organiziran je u sklopu projekta Pod daruvarskim suncem, kojeg financira Grad Daruvar.

Podijeli
Skip to content