Udruga Ždralice Daruvar

Održana završna konferencija projekta Ždralice pokreću

U utorak 24. svibnja 2022. godine održana je završna konferencija projekta Ždralice pokreću, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog projekta.

Na konferenciji su pozdravne riječi okupljenima uputili zamjenica gradonačelnika Grada Daruvara Vanda Cegledi, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar Nicol Polenus, izvršni direktor Udruge osoba s invaliditetom Daruvar Davor Marić, te predsjednica naše Udruge Ždralice Daruvar Suzana Lipovac.

Projekt Ždralice pokreću, u skladu s misijom Ždralica od našeg samog osnivanja, rješava probleme marginaliziranih i socijalno osjetljivih skupina – naročito dugotrajno nezaposlenih žena i osoba s invaliditetom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.040.277,74 kune, od čega je 15% osigurano iz državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda.

ŠTO JE OSTVARENO KROZ PROJEKT?

U sklopu projekta, Ždralice su počele poslovati kao društveno poduzeće, koje se od tradicionalnog poduzetništva razlikuje po predanosti ekološkoj održivosti i stvaranju pozitivnog utjecaja na društvo.

Provedeno je osposobljavanje ciljane skupine od 12 nezaposlenih osoba: nezaposlenih žena članica Udruge Ždralice, te osoba s invaliditetom članica UOSI Daruvar. Polaznice su prošle kroz set radionica za osnaživanje na tržištu rada, tečaj modnog dizajna, te verificirani tečaj osposobljavanja za koji su dobile i certifikat koji se upisuje u radnu knjižicu. Na taj način su osnažene i povećana je njihova konkurentnost na tržištu rada.

Po završetku osposobljavanja, 7 osoba koje su u njemu sudjelovale je i zaposleno na godinu dana u Udruzi Ždralice Daruvar, na radnom mjestu krojača/ice. Osim krojačica, kroz projekt su zaposlene voditeljica projekta i asistentica za financije – odnosno, kroz projekt su Ždralice pružile zapošljavanje sveukupno 9 osoba.

Da bi se krojačice uspješno upustile u razvoj i plasiranje proizvoda na tržište, provedena je i nabava opreme: nabavljeni su alati i strojevi za šivanje, krojački stol, police za krojački prostor, stroj za štikanje, laptop te printer.

U ovako novoopremljenom prostoru, krojačice Ždralica su tijekom provedbe projekta osmislile brojne proizvode. Za maloprodajnu ponudu kliknite OVDJE, a za veleprodajnu ponudu proizvoda od sirovog pamuka uputite se OVDJE. Ako vas zanima ponuda radne odjeće, kliknite OVDJE.

Nakon 20 mjeseci marljivog rada, iznimno nam je drago da se taj rad isplatio i da se projekt Ždralice pokreću bliži uspješnom zaključku. Svakako ostanite u toku s nama – Ždralice i nakon završetka projekta nastavljaju sa društvenim poduzetništvom i ponudom raznovrsnih proizvoda na tržištu.

Podijeli
Skip to content